VisserTrainingen

Vrij te laten bedrag (4 studiepunten NBPB en 4 PE-punten Horus)

Het vrij te laten bedrag (VTLB) wordt in het minnelijk en wettelijk traject toegepast om te bepalen welk bedrag beschikbaar is voor de schuldenaar tijdens een schuldhulpverleningstraject zoals een schuldsanering of Wsnp. Het VTLB. is gebaseerd op de Vereenvoudigde beslagvrije voet, maar kent extra correcties die zorgen voor maatwerk.

De regelgeving rondom het VTLB wordt halfjaarlijks vastgesteld door Recofa (het landelijk overlegorgaan van rechters-commissaris in faillissementen).


Tijdens de training van een dagdeel wordt stapsgewijs toegelicht hoe het VTLB is opgebouwd en worden veel voorkomende correcties binnen het VTLB toegelicht.


De training bestaat uit een deel theorie en een deel waarin wordt geoefend met de VTLB-calculator. U kunt zelf ook praktijksituaties inbrengen.

De training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met cliƫnten in een (dreigende) problematische schuldsituatie, ook voor beginnende schuldhulpverleners of bewindvoerders.

Voor de VTLB.-training kunt u zich individueel aanmelden. De training wordt daarnaast in-company aangeboden.Individueel aanmelden voor training

Aanmelden voor In-company training